2 gewichtige Nederlands Kampioenen

22
mei
2011

Dit weekend zijn er allerlei medailles gescoord door Tionezen op de atletiekvelden. Twee keer goud tijdens het NK Gewichtwerpen in Veldhoven. Zowel ‘groentje’ Marcel Dost als ‘oudje’ Martin Regtop wisten in Veldhoven het Nederlands Kampioenschap te pakken bij de gewichten meerkamp. Marcel deed dat bovendien met een nieuw Nederlands Record. Hij had al uitgerekend dat hij met degelijke prestaties op alle 5 onderdelen een goede kans maakte op een medaille. Dat het ondanks een ‘matige’ 33.93m bij het slingeren (vorige week slingerde hij op de training bijna 10 meter verder) tot een NR en goud leidde was natuurlijk fantastisch.

Martin Regtop doet al jaren mee en pakte opnieuw een NK titel, nu bij de Mannen 60. In de competitieploeg beperkt hij zich nog tot alleen discus (en een zweedse estafette 😉 maar tijden dit NK pakte hij met kogelslingeren, kogel, discus, speer en gewichtwerpen met duidelijke cijfers de titel.

Uitslagen

In Emmeloord stond Kees Langeveld eindelijk op het podium van zijn geliefde tienkamp. Na 2 dagen zwoegen pakte hij heel netjes met 7115 punten een bronzen plak bij het NK Meerkamp. Inmiddels is hij op een aantal onderdelen geswitched van afzetvoet/been en dat pakt dus blijkbaar goed uit. Vooral zijn 1.90m bij hoog is beduidend beter dan afgelopen jaren.

Uitslagen

fotografie: Peter Kramer

 


Baanatletiek overzichtspagina.Een reactie op 2 gewichtige Nederlands Kampioenen

  1. Peter Kramer schreef:

    was in Veldhoven en niet in Eindhoven het Nk masters

Reacties zijn gesloten.