2e MEDAILLE WEDSTRIJD a.s. Zaterdag afgelast

2e MEDAILLE WEDSTRIJD a.s. Zaterdag afgelast

29
jun
2019

Atleten, ouders en verenigingen. Zojuist heeft het kernteam (wedstrijdleider, AC Tion bestuur en AC Tion Wedstrijd organisatie Commissie) besloten de hitte-richtlijnen van de atletiekunie te volgen en de medaillewedstrijd van a.s. zaterdag bij AC Tion te Enschede volledig af te gelasten.

Waarom gewacht met dit besluit tot nu: het gaat om 1 warme dag, we hadden lang de hoop dat het weer iets zou wijzigen en wij gewoon door konden gaan met een mooie wedstrijd neer te zetten. 

Waarom helemaal afgelasten
Vroeger starten, lange afstand vervangen door sprint, alleen ochtendprogramma voor pupillen,…..meerdere opties hebben we overwogen. De ochtend lijkt nog goed te kunnen qua temperatuur maar rond de middag loopt het richting 35 graden. Tel hier door het gravel van de atletiekbaan 5 graden bij en het is simpelweg te warm. Het programma liep van 10.30 tot 17.30, ook voor ons jury en vrijwilligersteam is dit simpelweg een te lange dag in deze omstandigheden.

Wat nu?
We zullen kijken of en op welk moment we de wedstrijd kunnen inhalen of hoe we het afgelasten in de medaillewedstrijden reeks kunnen verwerken. Hier hebben we nu nog geen concreet plan voor, maar het zal zeker pas ruim na de zomervakantie een vervolg krijgen.

Uiteraard betreuren we het afgelasten maar de gezondheid van de atleten en ons team gaat boven alles. Dank voor uw begrip en graag zien we u weer snel bij AC Tion op de baan. 

Sportieve groet

Rik Hardon

Voorzitter AC Tion

Jeugd overzichtspagina. Baanatletiek overzichtspagina.