AC TION en de Singelloop Enschede: een succesvolle combinatie

AC TION en de Singelloop Enschede: een succesvolle combinatie

05
okt
2015

Op zondag 13 september jl. stonden ruim 4500 enthousiaste hardlopers aan de start van de Menzis Singelloop Enschede. Iets meer dan 1800 (!) hiervan waren kinderen, die deelnamen aan één van de vier kidsruns. De jongste deelnemer was 4 jaar, de oudste 82 jaar oud. Dit bewijst maar weer dat we goed bezig zijn. Als vereniging zetten we niet alleen een mooi evenement neer, we krijgen mensen in beweging! Samen met de vele vrijwilligers, sponsoren en partners. En daar zijn we trots op!

Parcoursrecord

Ondanks dat AC TION geen startgeld betaalt aan toplopers, wisten we ook dit jaar een aantal internationale topatleten aan te trekken. Bij de heren werd een parcoursrecord gelopen: de Keniaan Geoffrey Koech legde in 22:48 minuten de afstand van 5 Engelse Mijl af. Bij de dames kwam de Keniaanse Tabitha Gichia 2 seconden tekort om een nieuw parcoursrecord te vestigen. Zij finishte in 26:52 minuten.

Maar laten we vooral onze eigen AC TION-leden niet vergeten, zoals bijvoorbeeld Nico Klein Poelhuis, die 6e werd (MSen), Edwin Veenstra met zijn 2e plek  (M40), Detmar Roessink die als 3e finishte (M40) en Marti ten Kate, die 2e werd (M50). Ellen van der Kolk behaalde een prachtige 6e plek (VSen)!

Singelloop evenement voor iedereen

De Singelloop is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Jong en oud, fanatieke (wedstrijd)loper of gewoon enthousiast (recreatie)loper. Het is dan ook geweldig om te zien hoeveel AC TION-leden meedoen aan de Singelloop en hun persoonlijke doelen weten te behalen of zelfs te verbeteren! Ook de clinic lopers, die deelgenomen hebben aan de Singelloop en straks aan de Herfstloop Twente deelnemen: gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

Facts & Figures Singelloop 2015

  • Meer dan 5000  inschrijvingen
  • Groei kidsrun: 81%
  • 37 Scholen deden mee aan het Twents Scholenkampioenschap. Ter vergelijking: in 2013 waren dat er 5 en in 2014 waren dat er 16!
  • Ca. 20.000-25.000 toeschouwers in het Volkspark en langs de singels
  • Lopers kwamen vooral uit de regio Twente, maar ook uit overige regio’s in Nederland. Verder mochten we lopers uit Noorwegen, Finland, Kenia, België, Duitsland en Italië verwelkomen.

Goede doel 2015: Stichting Join4Energy

De Eshuis Accountants Bedrijvenloop steunt ieder jaar een goed doel; dit jaar gaat de netto-opbrengst van de bedrijvenloop naar de Enschedese Stichting Join4Energy (www.join4energy.nl). Join4Energy zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

De KidsRun-deelnemers konden zich voor het goede doel laten sponsoren. Dit hebben maar liefst meer dan 900 (!) kinderen gedaan! Gezonde kinderen hebben dus gerend voor zieke kinderen, die niet (meer) kunnen rennen, omdat hun accu leeg is. Binnenkort wordt de totale opbrengst van de Run4Energy bekend gemaakt op www.singelloop-enschede.nl.

Vrijwilligers bedankt!

Tot slot willen we al onze vrijwilligers nogmaals bedanken. Zonder jullie geen Singelloop! Veel AC TION-leden hebben zich, op welke manier dan ook, voor de Singelloop ingezet en dit evenement tot een succes gemaakt.

11 September 2016

Uiteraard zien we ieder jaar verbeterpunten, die we bij volgende edities proberen om te zetten. We zitten nu al weer boordevol ideeën voor 2016, maar heb jij ook leuke ideeën of tips voor ons, mail dan naar info@singelloop-enschede.nl.

Op zondag 11 september 2016 organiseren we namelijk de 19e editie van de Singelloop, dus noteer deze datum alvast in je agenda. Inschrijven kan vanaf het weekend van de Enschede Marathon.

Tot volgend jaar!

Erwin, Ellen, Gerard, Harry, Bart, Marc, Richard, Nancy, Marjolein en Marijke
Organisatie Menzis Singelloop Enschede 2015