AC Tion presenteert: het Tion Talenten Team

AC Tion presenteert: het Tion Talenten Team

28
jan
2015

Met trots presenteert AC Tion het Tion Talenten Team.

Om de jeugdige toptalenten van atletiek club Tion een steuntje in de rug te geven op weg naar de (inter)nationale top zijn wij heel blij met het oprichten van het Tion Talenten Team.
Asics Nederland en Runnersworld Enschede zijn de stuwende krachten achter dit initiatief en steken de atleten in een nieuwe outfit. De atletiekvereniging gaat nog meer inzetten op kwalitatief hoogwaardige trainingen die gericht zijn om deze talenten in een groeipad gedoseerd naar de absolute top te leiden.

In eerste instantie gaan we voor onze 4 toptalenten die nu al bij de nationale kampioenschappen meestrijden om de medailles er is echter nog ruimte voor meer aanstormende atleten. “Deze talenten en hun omgeving zetten veel opzij om hun ambities waar te maken, als atletiekvereniging willen wij naast een aanbieder van breedtesport ook een platform bieden voor huidige toppers als René Stokvis maar ook voor de toppers van de toekomst. Atletiek is een sport waar het individu zelf erg veel investeert en ook zelf grotendeels verantwoordelijk is voor hoe ver men uiteindelijk komt. Wij willen echter een gids zijn in dit traject en graag ons steentje bijdragen in het supporteren van onze toppers” aldus voorzitter Rik Hardon.

De vier leden van het team zijn:

1 Tobias Bakx, 17 jaar uit Enschede
Talentvolle hoogspringer. Werd in 2014 al 3de op het hoogspringen. Zeer talentvol ook op horden en sprint maar wil het liefst verder als 10-kamper. Een echte alleskunner dus.

2 Carlijn ter Laak, 17 jaar uit Enschede
Nationaal kampioene verspringen bij de juniores en met haar 5.81 van 2015 al zeer dicht bij de limiet voor de Europese Kampioenschappen. Naast verspringster is Karlijn ook een supersnelle sprintster waar we nog veel van zullen zien.

3 Joïna Smit, 14 jaar uit Enschede
Talentvolle meerkampster die zich ook steeds meer ontwikkelt tot nationale topper op het hoogspringen getuige haar recent gesprongen 1m57cm. Ook kogelstoten en speerwerpen zijn onderdelen waar ze punten op pakt in de meerkamp.

4 Noëlle Venneman, 15 jaar uit Enschede
Hordenlopen lijkt haar beste onderdeel getuige haar zilveren medaille onlangs op de nationale CD-kampioenschappen waarbij ze een stokoud clubrecord verbeterde tot 9.26 sec. Maar de meerkamp is waar Noëlle voorlopig echt voor wil gaan.

Wij zijn Asics Nederland en Runnersworld Enschede dankbaar dat ze dit avontuur samen met de Tion Top Talenten aan willen gaan!
Op naar mooie resultaten in de toekomst.

Jeugd overzichtspagina. Baanatletiek overzichtspagina.