Athletic Champs 1ste wedstrijd Bij AC TION

Athletic Champs 1ste wedstrijd Bij AC TION

18
mei
2019

Zaterdag 18 mei is het zover: onze jaarlijkse Athletics Champs-wedstrijd in Enschede. Een echte wedstrijd voor onze pupillen en de afgelopen keren een waar atletiekfeestje.

Aftermovie 2019: Aftermovie Athletics Champs

Een atletics champs-wedstrijd zit iets anders in elkaar dan een normale wedstrijd.

–          Een Atletics champs wedstrijd duurt maximaal 3 uur, waarbij de kinderen voortdurend in actie zijn en langdurig wachten wordt vermeden.
–          Het accent ligt op het plezier in sporten en het verbeteren van je eigen prestaties.
–          Het is een laagdrempelige wedstrijd, ook bijzonder geschikt voor kinderen die nog maar net aan atletiek doen of weinig wedstrijden doen.
–          Er wordt gesport in teams, die begeleid worden door ouders. De teams worden ingedeeld door AC TION, zoveel mogelijk op leeftijdscategorie.
–          Kinderen zijn niet “af” bij een onderdeel, maar mogen binnen het tijdsbestek van een onderdeel voortdurend proberen hun prestatie te verbeteren.

Kortom, een hele leuke wedstrijd met leuke “nieuwe” onderdelen, die niet in de reguliere wedstrijden voorkomen, waarbij de nadruk op samen sporten en het plezier in het sporten.

Meer informatie over de onderdelen en uitslagen vindt u op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/26705/

De wedstrijd begint om 10 uur, maar we vragen de kinderen om al eerder aanwezig te zijn voor het uitdelen van de startnummers en warming up.

Jeugd overzichtspagina. Baanatletiek overzichtspagina.