Carlijn ter Laak piekt en pakt brons op NK

Carlijn ter Laak piekt en pakt brons op NK

12
feb
2017

Carlijn ter Laak heeft bij haar eerste optreden als senior bij de dames een uitstekende bronzen medaille behaald op het onderdeel verspringen tijdens de NK Indoor. Op zaterdag 11 februari in het Omnisport sportcentrum in Apeldoorn was het tot in de laatste poging enorm spannend. Tussen de zilveren medaille en plaats 7 lag slechts een luttele 18 centimeter en tussen zilver en een ondankbare 4de plaats zelfs maar 7 centimeter. Carlijn sprong in haar 4de poging naar een uitstekende 5.78 meter. Dat was slechts 1 cm minder dan de nummer twee, Lianne van Krieken.

“Dit is volkomen onverwacht”, aldus Carlijn direct na afloop. “Het valt niet mee mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam te combineren met de training in Amsterdam en Enschede”.

Aan de andere kant moet geconcludeerd worden dat Carlijn al vele jaren achtereen medailles pakt op de kampioenschappen. Sinds 2014 staat ze altijd wel bij een Nederlands Kampioenschap op het podium. Ze weet dus hoe je moet pieken op het juiste moment.

Op de foto staat Carlijn rechts naast de uiteindelijke winnaar Tara Yoro. Lianne van Krieken staat helemaal links.

Baanatletiek overzichtspagina.