De Herfstloop Twente, met Kidsrun: een geslaagde dag (uitslagen)

De Herfstloop Twente, met Kidsrun: een geslaagde dag (uitslagen)

12
okt
2014

Het was behoorlijk nevelig op de ochtend van De Herfstloop Twente, maar het waren ideale loop-omstandigheden. Pas bij de finish van de halve marathon kwam de zon door, waardoor het gezellig was om nog even met de andere lopers, Nordic Walkers en toeschouwers en vrijwilligers na te praten op en om de baan. De Kidsrun was ook een erg leuke aanvulling op het evenement. Veel loopgroepen kwamen speciaal voor de mooie natuur en het herfstschoon ten zuiden van Enschede.

De uitslagen zijn hier te vinden.

Met 150 meer deelnemers dan vorig jaar kwam het totaal op ruim 500 deelnemers. De eerste Kidsrun was goed voor een deelname van liefst 50 kinderen, vaak vergezeld van een (warmlopende) vader of moeder. De afdeling Nordic Walking van AC Tion nam met bijna 30 deelnemers aan De Herfstloop deel en legde dezelfde ronde af als de hardlopers van de 8 km.

Prijzen waren er voor de eerste finishers bij de mannen en vrouwen, op de 8 km Devi Wolthuizen en Lisanne Meuleman, op de 15 km Wouter Doesburg en Vanessa Lorkeers en op de halve marathon Thijs Koelen en Deborah Wissink.

Bij de kidsrun waren Damian Hulshof en Merle van der Veen de snelsten over twee rondes op de atletiekbaan, waarbij ze liepen onder het goedkeurend oog van nationaal kampioen 1500 m indoor René Stokvis en al het verzamelde publiek van lopers en familie.

Er zijn al foto’s beschikbaar. Kijk geregeld even op de multimedia pagina voor aanvullingen, er is onder meer veel werk van gemaakt door video- en fotografen van Fotoclub Twente en Videofilmclub Hengelo.

In Tubantia staat een mooi artikel: Artikel over De Herfstloop in Tubantia

Met dank aan Marc Woesthuis: foto’s

Met dank aan Fotoclub Twente: foto’s op flickr  

 

Met dank aan Theo Gomis en Rudie Olthof: foto’s op flickr