Enschede Marathon 2013

Enschede Marathon 2013

22
apr
2013

Op zondag 21 april werd de Enschede Marathon gehouden met naast de hele afstand ook de halve marathon, de 10 en 5 km en meerdere kidsruns van 1 km verspreid over de stad. Naast grote AC TION deelname waren er ook veel TIONezen actief als vrijwilliger om alles in goede banen te leiden, en natuurlijk droegen alle TION supporters ook hun steentje bij.

De lange lijst met TIONezen in de uitslagen spreekt voor zich. Een aantal opmerkelijke feiten willen we hier toch graag noemen.


Allereerst een ‘smashing’ debuut op de hele marathon van Nico klein Poelhuis, die met 2:51:04 derde werd in het Twents Kampioenschap en 15de overall. De zaterdagochtend groep die zich met (ultra) lange duurlopen als team UltrArie voorbereidde bleef heel netjes geheel onder de 3:30:00, mede dankzij pacer Arie Fröberg. Dat Arie’s pacer-werk gewaardeerd wordt blijkt onder meer uit Marathon Enschede 2013 van een deelnemer.

Zo waren er op de halve marathon ook pacers van AC TION die hun groep geplichtsgetrouw op sleeptouw namen.

Johny Röwer en Gerald Broen pacen 1:50

 

 

Op de 10 km liep Renee van Hoof naar een mooie eerste plaats bij de vrouwen in ruim 40 minuten, waarmee ze overall 18de werd.

Kijk ook op de site van de EnschedeMarathon voor meer nieuws.

Een aantal foto’s zijn te vinden op de fotopagina (met dank aan Theo Gomis).

Wegatletiek overzichtspagina.