NK Brons voor Carlijn en AC Tion laat zich zien

NK Brons voor Carlijn en AC Tion laat zich zien

17
jul
2017

Carlijn ter Laak heeft een fraaie bronzen medaille behaald bij het Nederlands Kampioenschap te Utrecht met een verre 5.91m. Ze moest haar meerdere erkennen in de internationale 10-kamp toppers Anouk Vetter en Nadine Broersen. Gefeliciteerd Carlijn!
Met ook nog sprongen van 5.90 en 5.85 (in de kwalificatieronde) laat Carlijn zien dat haar algehele niveau hoger ligt dan ooit.

Op de 100 en 200 mtr bij de mannen moest Tion talent Fred Lommers zijn meerdere erkennen in coach Sebastiaan Steenberg: deze laatste haalde zelfs op beide sprintonderdelen de halve finale waar de snelle 22.77 van Sebastiaan op de 200 opviel.

De 3de atleet uit het Tion Talenten Team, Tobias Bakx, plaatste zich zelfs in een fraaie 14.92 voor de finale 110m horden. In het sterke deelnemersveld moest Tobias genoegen nemen met plaats 8.

Op vrijdagavond al rukte Matthias Hardt in de laatste 2 rondes op van plek 6 naar plek 2 in de 3000m steeplechase race. Door een misstap bij de laatste waterbakpassage liep hij net de medailles mis. De ondankbare plek 4 in een nieuw PR van 9m12sec is echter een heel knappe prestatie.

Op de langste afstand bij de dames liep junior Ellen van der Kolk naar positie 11 in een snelle 17.29 over haar 1ste 5000m NK deelname bij de senioren.

 

 

 

 

 

 

 

Zie hier voor alle uitslagen van Tionezen.

(foto’s van Marjolein Krijnen-Stegeman)

 

De dag na het NK stond dit mooie artikel in de Tubantia over junioren Nederlands Kampioen Ruben Smink.