NK Indoor voor Masters – 9 goud en 1 brons

NK Indoor voor Masters – 9 goud en 1 brons

06
feb
2017

AC TION mannen slepen 9 keer goud en 1 keer brons binnen

Bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor masters in het Omnisport centrum in Apeldoorn hebben de atleten van AC TION goed geboert. Vooral de reeks overwinningen van Paul Boer bij de mannen 65 was uitzonderlijk. Op vrijdagavond begon hij met maar liefst 3 onderdelen en zowel bij Hink-stap-sprong (8m62), als de 400m (67.88s) en het hoogspringen (1.42m) was hij de beste. Bij het hoogspringen heeft hij zelfs geprobeerd het Nederlands Record te verbeteren, maar de 1.45m was nog niet iets te hoog. Op zaterdag voegde hij nog 1 titel toe aan zijn palmares. Blijkbaar had hij nog energie genoeg voor verspringen (3.99m). Paul bleek toch nog gewoon een mens (van 67) en liet op de enigszins vermoeiende 800 meter de top drie voor gaan, energie sparend voor zijn 6de NK onderdeel op zondag. De 200 meter werd nog een spannende strijd met de iets jongere Glenn Gentle. Uiteindelijk trok Paul toch met een voorsprong van slechts 0.08s aan het gouden eind. Met 5 gouden medailles kon Paul terugkijken op een geweldig weekend.

Voor Quinten Stern was dit zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe categorie. Hoorde hij tot vorig jaar nog bij de benjamins van de masters (leeftijdscategorie 35-39), in januari is hij toch echt 40 geworden. Dat verstand komt met de jaren liet hij zien door zich af te melden voor de 400 meter. Hij focuste zich op de 60 meter (zaterdag) en de 200 meter (zondag). De 60 meter met werd winst en dus de Nederlandse titel afgesloten in 7.49s. Voor het volle rondje moest hij zich op zondag eerst voor de finale plaatsen. In die finale liet hij mooi zien dat er niet te spotten viel met hem. Zijn 23.55s was zelfs sneller dan de winnende tijd bij de M35.

Wan Bakx (M50) moest op vrijdagavond flink door buffelen op de 60 meter horden tegen de kersverse 50+ atleet Andre van Wort. Tot op de streep bleef het gat klein, maar de winst en prolongatie van zijn Nederlandse titel was een feit (8.98s). Een dag later was het bij het verspringen een stuk minder spannend. Al in zijn eerste poging liet hij er geen gras over groeien. De 5.70 meter werd alleen door hemzelf in de zijn tweede poging nog verbeterd (5.73m). Alle andere deelnemers sprongen zo’n 20 cm minder ver. Voor Wan was dit de seizoensopening en een voorbereiding op een veel belangrijker Kampioenschap eind maart in Korea; de Wereldkampioenschappen voor Masters in Daegu.

Bij de mannen 65 stootte Martin Regtop de kogel naar 10.83m en dat was goed voor een bronzen medaille.

Hanny Ebbekink had veel tegenstand op het onderdeel kogelstoten bij de vrouwen 55. Met haar 8.88m werd ze netjes 4de.

(foto’s van Paul Boer tijdens zijn sprongen: Harry van ‘t Veld)

 

 

Meer foto’s en filmpjes zijn te vinden via de persoonlijke facebookpagina’s.

Kijk ook op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/7956/272/

Baanatletiek overzichtspagina.Een reactie op NK Indoor voor Masters – 9 goud en 1 brons

  1. Harry Dost schreef:

    Allen van harte gefeliciteerd. Met zeer veel ervaring en wijsheid in de training kun je veel bereiken. Geweldig wat jullie gepresteerd hebben Een sieraad voor AC.Tion.

Reacties zijn gesloten.