Parcoursrecord Dames bij SINGELLOOP ENSCHEDE

Parcoursrecord Dames bij SINGELLOOP ENSCHEDE

12
sep
2016

De 19e editie van de Menzis Singelloop Enschede werd opgesierd door een parcoursrecord bij de dames. Tabitha Gichia uit Kenia won de 19e editie in 26:47 minuten. De plekken twee en drie gingen naar twee Enschedese loopsters: Lisanne Meuleman (29:27 minuten) en Ellen van der Kolk (van AC Tion, 30:36 minuten). De snelste man was de Keniaan Selian Paul, die in 24:05 minuten de finish bereikte.

winnaar-en-parcoursrecord-singelloop-2016-tabitha-gichiaParcoursrecord dames
Wat haar vorig jaar niet lukte, lukte dit jaar wel: Tabitha Gichia verbeterde met 4 seconden het oude record, dat sinds 2014 op naam van haar landgenote Beatrice Chepkoech stond. Het podium werd verder opgevuld met twee regionale toploopster, de Enschedese dames Lisanne Meuleman en AC Tion’s Ellen van der Kolk.

Bij de heren was Selian Paul (24:05 minuten) de snelste, op de voet gevolgd door de Keniaan Moses Yator (24:06 minuten). Vajim Armstrong (Nieuw-Zeeland) eindigde op een derde plek in 27:00 minuten.

winnaar-singelloop-2016-selian-paulVeel regionale lopers vulden de top 8 aan, waaronder Leon Sanderman (plek 4), Harmen Hoek (plek 5), Caimin Stevens (plek 6), Richard Loendersloot (plek 7), Wouter de Boer (van AC Tion, plek 8).
In de categorie Mannen 40 wisten Arnold Klieverik uit Deurningen de eerste plaats te behalen. De tweede plek ging naar Eric Borg (MPM). Derde werd Edwin Veenstra van AC Tion.
Bij de Mannen 50 stonden Alex Stienstra, Jan Willem Davidse en Marti ten Kate op het podium.

Bedrijventeam Menzis wint bedrijvenloop
Niet alleen sneuvelde het parcoursrecord bij de vrouwen, ook het aantal bedrijventeams was groter dan ooit. Maar liefst 92 teams van 44 bedrijven stonden aan de start van de Eshuis Accountants Bedrijvenloop. Menzis bleek het snelste bedrijventeam te hebben, gevolgd door het team van de Politie, at.group en Carel Lurvink. Samen met collega’s een teamprestatie neerzetten lijkt steeds populairder te worden.

Bewondering voor oudste deelnemers
Veel bewondering was er voor de oudste deelnemers op de 5 Engelse Mijl en de Xtrasource Dubbele Mijl. Andries Woudstra (83) was de oudste deelnemer en volbracht de Singelloop in een respectabele tijd van 1:05 uur. Hiermee verbeterde hij zijn eindtijd van vorig jaar. Naast de heer Woudstra telde de Singelloop dit jaar meer dan tien lopers die de 70 (ruim) gepasseerd zijn. Een knappe prestatie, aldus de organisatie. Marc Woesthuis, voorzitter van de Singelloop Enschede: “Doel van de Singelloop is zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Dat is vandaag wederom gelukt. Jong en oud hebben deelgenomen. We hebben opnieuw laten zien dat bewegen leuk is, zeker als je dat samen met anderen doet. Mensen hebben plezier in bewegen en zijn terecht trots op hun prestatie.”

Kidsrun populair
Ook de kidsrun was weer populair dit jaar: maar liefst ruim 1200 kinderen stonden aan één van de vier starts van de Rabobank Kidsrun. Rond 600 van hen sponsorden het goede doel, de Enschedese stichting Join4Energy, die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De totale opbrengst hiervan zal binnenkort bekend gemaakt worden op www.singelloop-enschede.nl.

De organiserende atletiekvereniging AC TION ’48  kijkt terug op een zeer geslaagde Singelloop 2016, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. Op zondag 10 september 2017 vindt de 20e editie plaats.

 Foto’s: Marjolein Stegeman