Sylvestercross 2017

Sylvestercross 2017

31
dec
2017

Waar een deel van de TION-lopers de modder van de Oudejaarscross in Almelo doorploeterden, reisden enkele andere atleten van de Midden Lange (MiLa) groep van TION af naar de Soesterduinen.

In Soest werd de 37e editie van de Sylvestercross gelopen, een sterkbezette (inter)nationale cross die onderdeel is van de Nationale Cross competitie.

Sven Westerop, 1e jaars A junior en in 2017 begonnen met lopen bij TION, staat al weken steevast op podiumplek #1 bij de TCC. Tijd om de landelijke concurrentie op te zoeken. Hij liep op deze zware cross door modder en met lange mulle zandduinen naar een 27e plek van de 40 lopers dichtbij de top 15 in een tijd van 24:17 op 6000m.

Marleen Stoel liep in een sterk bezette korte cross (3200m) door dikke plassen modder bij de damescategorie naar een goede 29e plek. Met een verbetering van haar prestatie van vorig jaar lijkt zij klaar voor de laatste crossen in Overijssel en het indoorseizoen op de 800 meter de komende weken!

De Twentse atletes Ellen van der Kolk (TION) en Lesley Smit (LAAC) liepen mee in de Prominentencross op de 6000m, waar ook Sanne Potman de 4000m wedstrijd meeliep als junior A. Ellen kon goed meelopen vanaf de bizar harde start in het zand en liep de eerste twee van drie ronden ‘wel lekker’. In de laatste ronde schoof ze nog weer enkele plekken naar voren naar een fantastische 11e plek in dit internationale veld waar enkele Europese toppers aan de start stonden. Lesley had niet haar dag en finishte daarachter, maar haar zien we vast later in het seizoen weer sterk lopen. Sanne liep ondanks een forse blaar een prima eerste grote crosswedstrijd naar een 30e plek.

Volgende week zondag 7 januari kunt u naast deze toppers aan de start staan bij de Rutbeek Cross die AC TION organiseert! De MiLa groep wenst jullie een sportief en blessurevrij 2018 toe!

Wegatletiek overzichtspagina.