Wouter de Boer: Altijd leuk sfeer bij Singelloop!

Wouter de Boer: Altijd leuk sfeer bij Singelloop!

12
aug
2011

Wouter de Boer is momenteel één van de snelste 800 meter lopers van Nederland. Als atleet van AC Tion is Wouter steevast bij de Singelloop Enschede van de partij. Twee weken geleden was hij nog van de partij bij de NK Atletiek. Daar kwam hij in de series helaas ten val in de laatste 150 meter. Over en uit wat betreft de NK en een flinke schaafwond rijker. Op 11 september kan hij de strijd aan gaan met andere regionale toppers op een voor Wouter lange afstand: ~8000 meter ten opzichte van de 800 meter die hij in wedstrijden gewend is.

Wouter de Boer (31) kwam naar Enschede voor zijn studie. Hij ging er ook niet meer weg. De Singelloop is de laatste jaren vaste prik. “Het is een leuke wedstrijd voor thuispubliek! Er is altijd een leuke sfeer rondom de Singelloop”, aldus De Boer. “People Creating Value BV, het bedrijf waar ik werk, doet altijd mee met de bedrijvenloop. Het is leuk om met een team mee te kunnen doen.” Het afgelopen jaar liep De Boer in een tijd van 26:16 naar de 3e plek. AC Tion ploeggenoot René Stokvis kwam daarentegen in 24:56 over de finish. De tijd moet volgens hemzelf sneller kunnen: “Ja, vorig jaar was een boemel qua snelheid, waarbij ik voor de 3e plaats liep met/tegen Caimin Stevens. Het moet makkelijk sneller kunnen.”

Maar waarom zouden de inwoners van Twente massaal mee moeten doen aan de Singelloop Enschede? “Het is een hele leuke loop/sfeer voor thuispubliek. Daarnaast is het leuk om je te meten met anderen. Vooral binnen je bedrijf/vrienden/familie, etc. En zo’n wedstrijd geeft goede motivatie om lichamelijk goed bezig te gaan in training/voeding etc.”

We hopen Wouter 11 september weer te begroeten aan de start, mits… er geen andere belangrijke wedstrijden op de agenda staan voor hem. “Het kan zijn dat ik nog een 800m loop dat weekend. Dus ik weet het nog niet zeker.”

Wegatletiek overzichtspagina.