Jeugd

Jeugd

Voor atletiek geldt een minimum leeftijd van 6 jaar.

De jeugd is ingedeeld in verschillende categorieën. De leeftijden die horen bij de verschillende categorieën kunt u vinden bij de leeftijdsindeling.

In de jonge jeugdgroepen worden de kinderen middels spelvormen bekend gemaakt met de verschillende onderdelen van de atletiek. Bij de oudere pupillengroepen worden de onderdelen meer specifiek en in wedstrijdvorm getraind waarbij lol en plezier nog steeds voorop staan.

Bij de junioren wordt de technische uitvoering van de onderdelen steeds zwaarder aangezet in de trainingen en wordt men gestimuleerd deel te nemen aan wedstrijden en competitie. Dat laatste, deelnemen met een team, wordt hierbij als een belangrijk onderdeel van de sport gezien.

  • Tot en met Pupillen A wordt bij voorkeur in spelvorm getraind en voorbereid op wedstrijden (en bijbehorende regels), training voor en deelname aan clubkampioenschappen en medaillewedstrijden wordt specifiek gestimuleerd en begeleid.
  • Tot en met de C-Junioren worden in de trainingen alle onderdelen door iedereen getraind met differentiatie voor competitiewedstrijden. Specialisatie volgt dan in de oudere junioren categorieën.
  • Tot en met C-Junioren traint iedereen gewoon volgens zijn/haar trainingsschema in zijn/haar eigen leeftijdscategorie.
  • Junioren en ouder wordt deelname aan Competitieploegen gestimuleerd en door bijv inschrijving van meerdere ploegen gefaciliteerd.

Pupillen en D-junioren trainen 2x per week, de oudere groepen hebben meerdere trainingsmogelijkheden.

Wilt u contact opnemen? Mail dan naar de Secretaris Pupillen.

Onder trainingstijden staat waar en wanneer de trainingen voor alle categorieën zijn en door wie de trainingen gegeven worden.

De pupillentrainers presenteren zich op deze pagina.

Nieuws