Nordic Walking

Nordic Walking

Op een gezonde, leuke en actieve manier bewegen.
Nordic walking is een uitdaging voor jong en oud. In je eigen tempo genieten van de natuur en de buitenlucht binnen een training die bij jou past.
Nordic Walking zorgt voor een natuurlijke balans tussen lichaam en geest. Door het gebruik van speciale ‘poles’ ofwel stokken, worden de armen en het bovenlichaam meer gebruikt dan tijdens gewoon wandelen of joggen. Hierdoor ontstaat een hoger energieverbruik, waarbij je tot 90% van al je spieren gebruikt. Toch wordt het lichaam minder zwaar belast, waardoor de kans op blessures kleiner is.

NordicWalking_1

Onder leiding van enthousiaste en ervaren trainers/sters, kun je bij AC TION bijna dagelijks genieten van deze mooie sport.
Kijk onder trainingstijden (klik hier) naar de verschillende trainingstijden, niveaus en vertrekpunten.

Om in te stromen in een van onze bestaande groepen is het aan te bevelen eerst een basiscursus (klik hier) gevolgd te hebben.
Een goede techniek is zeer aan te raden wanneer je je voordeel wilt halen uit de vele goede dingen die deze sport je te bieden heeft.

Nordic Fit

Nordic Fit is een combinatie van nordic walking en wandel-bootcamp, waarbij het lopen met de poles afgewisseld wordt met vooral krachtoefeningen voor het hele lichaam. Een extra uitdaging voor jong en oud!
Nu iedere donderdagavond.

De leden Nordic Walking binnen AC TION ontvangen zowel een pas van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) als van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), waardoor je op de hoogte blijft van allerlei mogelijkheden en voordelen op wandelgebied. Zie www.wandel.nl voor de website van de KWBN.

Inlichtingen:
Annet de Kiewit, coördinator nordic walking
053 – 433 7999
nordicwalking@action48.nl
Facebook pagina Nordic Walking AC TION (actionnordicwalking)

NordicWalking_2

Enkele citaten van enthousiaste Nordic Walkers:

“Nordicwalken bij Tion gaat verder dan alleen maar lopen.” (Maribel)

“Sportief, ontspanning, inspanning en gezelligheid; dit is allemaal bij Tion aanwezig.” (Birgitte)

“Gezelligheid en ook andere activiteiten; bloemschikken, stadswandeling, weekend weg, fietstochtjes, sauna. Lief en leed. Loper staat voorop, sportief en sociaal”

“Alléén lopen buiten clubverband valt vaak niet mee en bij Tion gaat er altijd iemand nordicwalken. Verder is het een prettige en gemoedelijke vereniging. We zijn heerlijk buiten in beweging en het sociale aspect vinden we heel belangrijk. Lang leve Tion!” (Jet, Foekje en Henny)

“Ik loop bij Tion omdat ik graag buiten ben, van wandelen hou en gemerkt heb dat het er ook heel gezellig is.”

“Ik houd ervan om samen met de groep te gaan “nordiccen” omdat ik elke keer opnieuw mijn eigen keuze kan maken wat betreft mijn tempo en ook vrij ben in het kiezen van mijn partners bij het lopen op dat moment.” (Annemiek)

“De diversiteit van de lopers maakt het makkelijk om contact te maken.”

Nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over Nordic Walking.